Orális terhességi terheléses vércukor mérés és apasági nyilatkozat

A 4 gázrózsán 3 lábos dolgozik. az egyikben pörkölt fő. A másikban tészta. A harmadikban pedig a lényeg ! Egy üres befőttes üveg rotyog a sima vízben. És, hogy miért? Mert holnap kora reggel, megyek terhességi terheléses vércukor vizsgálatra és kell vinni vizelet mintát.

Életkép. Csendélet Zuglóban. A legelső csendéleteket Michelangelo és Caravaggio nevéhez kötik na ez nem olyan, ami itt van nálam. Rusztikus katyvasz.

Végre rávettem magam arra, hogy hajat mosok. Miért kell erre rávenni magam nem tudom. Mosással szárítással együtt kb 7, 5 percet vesz igénybe és utána sokkal jobban érzem magam, mint zsíros lófarokba kötött szopottgombóc fejjel. Pláne, hogy sokszor dumáltunk erről Lucával (húgom), hogy majd ha én anyuka leszek, biztos nem hagyom el magam mikor alszik a baba miért ne lehetne hajat mosni, körmöt kenni bármit, ami a közérzetet kicsit feldobja. És nem is értem, értettem, hogy anyukák, hogy mondhatják hogy sosincs kibontva a hajuk, nincs idejük hajat mosni satöbbi. Meg levágatják a hajukat nagyon. Mert úgy minden egyszerűbb. Így bele gondolok nemsokkal azután, hogy kiderült, vagyis nyilvánosságra hoztuk, hogy babát várok fogtam magam és elmentem fodrászhoz aztán egy hattori hanzo csapással a derékig érő hajamat lecsapattam és most kb a lapockám aljáig ér. Lehullott vagy 30-40 centi. Most jut eszembe azt miért nem úgy vágták le nekem, hogy a szinte hajkoronának beillő mennyiséget el is lehetett volna adni, vagy valakinek felajánlani vagy valami ilyen. Na de lecsapattam. Lehullott. Könnyebb lett a fejem. Akkor ott úgy csináltam, mint aki imádja, mert a kérésem az volt, hogy a végéből egy 3-5 centit vágjon, hogy az eltöredezett részek pusztuljanak. Na ez nem így lett. „Megkopasztott”. Kimentem a levegőre, aztán gondoltam sírva fakadok, mert előre bukott a fejem, hiányzott a megszokott súly onnan hátulról. Aztán mire végig sétáltam az Andrássyn megszerettem, kibékültem vele. Puha lágy friss. Azonnal gondoltam szuper hetente 2-3 alkalommal hajat is mosok, mert még hamarabb végzek vele és mindig csillogni fog a hajam. Na ezt nem csinálom. Húzom halasztom. Kifogásokat keresek. Most azért nem mert megyek tornázni és úgyis tucskos lesz. Most meg azért nem mert esik az eső. Most meg a sapka miatt nem. És csak gyűlnek ezek. Szóval a hajam levágattam (tudat alatt – meg nem is ez volt a terv csak az a pár centi), mint sok anyuka meg nem is mosom meg. Pfff. Nem baj, ha itt lesz Ábris másként lesz. A hajmosások királynője leszek. A fittipaldi anyuka. Ragyogó shine haj.
Megmostam a hajam és felcsaptam az arcomra egy collagénes arc hidratáló maszkot. Csak, hogy hátha… a közérzetért. Közben főzök. A 4 gázrózsán 3 lábos dolgozik. az egyikben pörkölt fő. A másikban tészta. A harmadikban pedig a lényeg ! Egy üres befőttes üveg rotyog a sima vízben. És, hogy miért? Mert holnap kora reggel, megyek terhességi terheléses vércukor vizsgálatra és kell vinni vizelet mintát. Aztán kell a sterilitás. Mert kémcsövem nincs. Bár azt is, aki kitalálta, hogy egy nő pisiljen abba bele, hát nem volt normális azt biztos. Egy férfi hagyján, mert ott azért ez máshogy megy. Van az a mese a A róka és a gólya. Egyszer a ravasz róka meghívta ebédre gólya uramat. A gólya megköszönte a meghívást, és nagy örömmel el is ment hozzá… aztán meg szivatták egymást azzal, hogy miben tálalták fel az ételt. Mikor a gólya miután átveri a róka vissza adja a kicseszést. Aztán minden szűk nyakú korsókban és üvegekben tálal. Ahogy ezt a róka meg  meglátja, kiakad, mert a pofája nem fér bele ezekbe az üvegekbe. Pont mint a vizelet. Úgyhogy a kémcső helyett, most kifőztem egy üres barack lekváros  üveget, amiben azelőtt a nagymamám házi lekvárja volt. Remélem kifőtt minden, mielőtt még ettől leszek cukros. Jó, persze, hogy nem leszek ettől cukros. Csak látják a szakemberek, hogy hmm egy kis barack lekvár lerakat.

Holnap kora reggel éhgyomorra kell menni. Kérik, hogy előtte már tíz azaz 10 órával ne fogyasszunk semmit. Ez ilyen orális vércukor mérés lesz. Leveszik az éhgyomri vért. Reggel 8 körül. Tibi jó fej, mert elvisz munka előtt kocsival a kórházba, anyukám meg azért jó fej mert elkísér, hogy ne szédelegjek ott egyedül utána. Úyg zajlik, hogy Éh gyomorra megy az első vér vétel  utána két órával később jön a második menet. Venni kellett gyógyszertárban 75 gramm glükózt, amit viszek magammal a vizsgálatra. Jó kis súlya van. Az ember konkrétan cukrot iszik. Ezt a 75 grammot ott elkeverik 3 dl vízzel és fel kell húzni. Sokkolni akarnak vele. Annyi ez a cukor ennyi vízhez, hogy megáll benne a kanál. Javasolták, még a citromot is. Úgy elviselhetőbb. Ahhh egy agyon cukrozott friss limonádé. Utána pedig nyugton kell maradni két órán át. Nem szabad sehova se lemnni, ott kell ücsörögni, mert a mozgás is befolyásolja a végeredményt. És miután megittam egy tortát és eltelik a két óra újra lecsapolják a véremet. És a kettőből konklúziót vonnak. Ezt a vizsgálatot a terhesség 24-26 hetében végzik el. Ha megállapítják a terhességi cukorbetegséget, akkor az  a magzatot veszélyeztető állapot. Ezért kell elmenni és ezt elvégezni, hogyha bármi gond van, azt kezelni lehessen mihamarabb. Remélem nem lesz semmi gond. Ha bármi van utána egyénre szabnak, mint mint egy spéci szabó. Nyilván attól függően milyen szinten van ez a cukorbetegség. Akár elegendő a "csak" diétás kezelés, étkezésre való odafigyelés, ha pedig ez kevés akkor e mellé jön az inzulin is. Sajnos sokan elódázzák ezt és nem mennek el rá, de nem csak magunkkal szúrunk ki hanem a kisbabánkkal, aki totál tehetetlen. Ilyet meg, hogy lehet tenni ? Két pofon. 
Megyek kiszedem a pisilős befőttes üveget a vízből és nemsokára jön Tibi, akivel megyünk a gyámhivatalba, hogy hivatalosan is végigcsináljuk az apasági nyilatkozat tételt. 

Ajánló
Kommentek
  1. Én