SZÜLÉS III / I. rész. ELFOLYT A MAGZATVÍZ VAGY EZ PISI ?

A bokámon keresztül a lábfejemen át szépen tovább jut a konyha csempére és gyűlik. Állok egy helyben, mint egy hülye, hogy na akkor most mi a fene van – sikerült egy durvább inkontinencia dologgal találkoznom és lazán össze pisiltem magam vagy ezt hívják úgy hogy ELFOLYT A MAGZATVÍZ ?

Május 11. Szerda este 20:55 körül.

Szokásos pisilni kell. Mint írtam folyton úgyhogy nem meglepő. Pisilek és pisilés közben már újra pisilnem kell, ördögi kör. Nappaliban lightosan el vagyok terülve mint a ’nagyAlföld szokták volt mondani. Erő összegyűjt, agyilag össze szedem magam, hogy kimásszak a fürdőszobáig pisilni, amúgy be is költözhetnék oda- egy függőágy felszerelése a kád fölé nem is lenne rossz, és akkor félálomban meglóbálom magam és rá esek a wcre. Feltápászkodás uccu neki pisilni. Magamban gondoltam, tök jó Tibi edzésének nemsokára vége ( 21:0-ig edz) és jön haza hozzám. Pisilés elvégez. Elindulok kifelé a fürdőből, átlépem a küszöböt és jön és jön és jön. Állok egyhelyben a rózsaszín melegítő nadrágomban és csak folyik és folyik a meleg „víz” belőlem. Szépen végig csurog a lábamon, nagy részét felissza a cukkeráj melegítő naci de nemelég nagy a nedvszívó képessége és engedi tovább a levet. A bokámon keresztül a lábfejemen át szépen tovább jut a konyha csempére és gyűlik. Állok egy helyben, mint egy hülye, hogy na akkor most mi a fene van – sikerült egy durvább inkontinencia dologal találkoznom és lazán össze pisiltem magam vagy ezt hívják úgy hogy ELFOLYT A MAGZATVÍZ ? Ühüm. Oké. Gatya letolása állok félpucéran a konyha közepén nézek le magam alá a tócsára magam mellé a gatyára, ami szintúgy tocsog és még mindig csurog. Áttetsző. Mit is kell tudni a magzat vízről? Kb 5 dl várható – oké a korsónyi adag szemmel láthatóan megvan. Áttetsző igen az. És az íze édeskés. Fúbazzeg most vagy soha. Valaki vagy valakik kijelentették, hogy édeskés úgyhogy volt kóstoló már valahol. Ühüm. Tök nyugodt vagyok, egyáltalán semmi stressz nincs bennem. Megkóstolom, bajom nem lehet belőlem jött és ha valóban magzatvíz akkor meg menni kell a kórházba mert a gyerek elő akar jönni. Mutató ujjam combomra helyezése – végighúzás és szájhoz emelés. Bekap rácuppan ez édes – de pisit se kóstoltam még azt a természetfilmekben szokták inni a sivatagban mielőtt szomjan halnak mert nincs víz. Jólvan. Május 11 van Ábris hivatalosan június 11-re van ki írva. De ez most baromira mindegy, a magzatvizet nem tudom vissza toszkolni magamba, hogy folytatódjon Ábrisnak a bennem való wellness szolgáltatás. Fontos ha a víz elmegy – akkor azonnal irány a kórház hiszen sokkal nagyobb a fertőzés veszély, mint mikor a „normális” sorrenddel megy a dolog, hogy fájások vannak és majd utána megy el a víz. Leráztam a lábamról a magzatvizet, becsoszogtam a nappaliba  telefonomért. 21.05 oké Tibi edzésének vége. Felhívom. Kicsöng. Tudni kell, hogy kb egy hete már viszi be magával Tibi az edzésre a telefonját, hogyha bármi van el tudjam érni. Kicsöng. Felveszi.

T: Halló.

Én: Szia, most mondani fogok valamit, ne ijedj meg, semmi baj nincsen, de szerintem elfolyt a magzatvíz és menni kellene be a kórházba. Vagyis nemhiszem, hogy bepisiltem úgyhogy majd gyere.

T: pár másodperc csönd… Ez most komoly?

Én: Hát. Más nem nagyon lehet.

T: Jól van, jól van ! ROHANOK

Telefon letesz. Hmmm akkor most mit csináljak? Mi legyen a program ? Nem szültem még. Hogy kell ezt ? Végtelen nyugalom ül rajtam, nem is értem, hogy lehetséges ez.

Az albérlet amiben lakunk szerencsére pont úgy lett találva, hogy a szomszéd házban lakik az édesanyám és a húgom. Felhívom őket, addig valaki jöjjön már át hozzám míg megjön Tibi, meg egy melegítő gatyát is hozhatna, mert ami van az inkább egy felmosó rongy. Hívom húgom persze nem veszi fel, hívom anyukám ő se. ismét telefonálás. Tesómnak írtam egy üzenetet, hogy vegye fel valaki a telefont, mert én asszem szülni fogok. Végre a sokadik hívásra Luca (tesóm) felvette a telefont.

Én: Szia azt hiszem elfoyt a magzatvíz vagy lehet összepisáltam magam, valaki jöjjön át és hozzon egy melegítő gatyát.

Luca: kacag egyet… ő is a következő – Ez komoly?

Én: Igen. Na légy szíves szólj anyának kérek egy melegítő gatyát.

Luca: Tibi tudja már?

Én: Persze, hogy tudja jön már hazafele és megyünk be a kórházba.

Telefon le rak.

A magzatvíz hát én nem tudom milyen mennyiségű, de ilyen csapként lett megnyitva és nem igazán akart elfogyni és folydogált. Juhuuuuu vettem tena ladyt – óriás betét az a pelenka fíling fudejólesz nekem az most. Atyavilág borzalom, bele raktam a bugyimba. Botrányosan kényelmetlen- de ebben a helyzetben olyan sok választási lehetőség nincs. A magzatvizes melegítőmmel feltöröltem a konyha csempét és félre rúgtam. Bementem a gyerekszobába ahol a már pár napja össze készített „szülős” táskák voltak. Kihoztam őket, elkezdtem bennük kotorászni, benne van e minden. Tibi szülinapjára megkapta tőlem az apás szüléshez való kórházi dresszt – mert nem ám csak úgy becsoszog oda az apuka – van kék ruha felső alsó lábra húzható bizbasz meg maszk benne – hogy ne az adott napon kelljen az automatával bénázni. Mert ezt a kórházban ilyen automatából lehet megvenni, 2500 Ft ért. Van a Kávé automata mellette meg a szülős szettes automata.

pakolászás közben persze non stop Ábrisra gondoltam, hogy életem értelme ma pont úgy döntött, hogy világra jön. Ez tényleg egy olyan dolog, amire nem lehet felkészülni. Csak történik.

/ Itt akkor egy kis kitérő  - mert a későbbiekben fontos lesz a történet szempontjából. Pont ezen a napon reggel kellett mennem az első CTG vizsgálatra – amire szülésig, heti kétszer utolsó héten napi szinten kellett volna mennem.  Hogy mi az a CTG hát ez : A magzat pulzusszámának (szívfrekvenciájának) a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egyidőben, az idő függvényében történő észlelése és papírszalagon történő rögzítése a kardiotokográfia (CTG-vizsgálat). Az anyuka beül egy székre – hasára zselé és mérő műszert rá cuppantják a hasára, ami 20-30 percen keresztül figyel és mér. Na erre elmentem reggel. Minden rendben volt. Utána pedig az orvosommal találkoztam, mert pont a 36. heti GBS szűrés és kenetvétel volt soron. Ez egy nagyon fontos szűrés – a streptococcust szűri – ami egy olyan baktériumami tünet mentesen éldegélhet az emberben. És a szülésnél kell ennek a kenet vételnek az eredménye. Na mivel én ezt reggel csináltam meg ki lehet találni előre, hogy meg volt e az eredmény este a kórházban… sallalalala. /

 

Anyukám átjött. Hozta a gatyát. Mosolygott, nagyon nem tudott ő se mit mondani nekem, azon kívül, hogy nagyon szeret és, hogy minden rendben lesz.

Tibi pont megérkezik. Imádom. Látom az arcán és a tekintetén, hogy nagyon izgul – mégis csak apa lesz és ott áll vele szembe a nő akit szeret és aki szíve alatt hordja a gyermeküket. Persze, hogy izgul. Mi történt? Jól vagy ? kérdezi. Mosolygok persze, hogy jól, nem folyt még el magzatvizem és lehet csak össze pisiltem magam, mert nem értek én ehhez az egészhez, de inkább menjünk be  a kórházba és küldjenek onnan haza mondván kedveském ez csak pisi.

Cuccokat össze szed, kocsiba mind a hárman be és irány a Margit kórház. Fájások sehol. magzatvíz még mindig jön. Törölközőt dugok magam alá, nehogy a kocsi ülés is kapjon belőle egy adagot. Kórházhoz oda is érünk kb 15 perc alatt. Vígan kiszállok trappolok előre a szívem hevesen ver. Ahogy sétálunk az épület felé ahol a szülészet van egyre határozottabban zakatol. Fura, megfogalmazhatatlan érzés kerít hatalmába. Kórházba be liftbe becsődülünk harmadik emeletre fel ajtó kinyílik kiszállás és farkasszem nézés az ajtóval, ami felett a SZÜLÉSZET szó áll. 

 

facebookon: Blogbababa

https://www.facebook.com/blogbababa/