Ábris arca

Az a fajta fájdalom, mikor már nem elég, hogy potyognak a könnyeim a fájdalomtól, de röhögő görcsöt is kapok. Na olyan. És ez hajnali 3-4 körül nem buli. Ábris persze nagy party face a méhemben, méhparty, de az anyja meg idegeli „otthon” a kinti világban magát, hogy mikor érsz haza és mikor fekszel le aludni. Ő se alszik én se alszom így teljes a kör.

Na az mostmár biztos, hogy nem tudom cuki meg öntyöm pöntyöm de édes dolognak megélni azt, h ahajnali 3kor a bordáim közé hatol egy láb. Izomból. Aztán egy másik. És rúgja és nyomja és közben feszíti a fenekét is kifelé és, mint egy kis elszabadult rinocérosz randalírozik a testemben, mint valami herendi porcelángyárban. Mert a testem hajnalban az herendi porcelán puccom bolt. Igen. Nyomja gyúrja, dagasztja a belső szerveimet van, hogy úgy, hogy egy ideget is eltalál, amitől úgy nyilal a fenekemtől egészen a térdemig, hogy megpusztulok. Az a fajta fájdalom, mikor már nem elég, hogy potyognak a könnyeim a fájdalomtól, de röhögő görcsöt is kapok. Na olyan. És ez hajnali 3-4 körül nem buli. Ábris persze nagy party face a méhemben, méhparty, de az anyja meg idegeli „otthon” a kinti világban magát, hogy mikor érsz haza és mikor fekszel le aludni. Ő se alszik én se alszom így teljes a kör. Tibi alszik. Szerencsére. Én meg vonyítok némán. Így telnek az éjszakák az elmúlt egy hét óta. Megerősödött a fiam, úgyhogy fel tud kelteni, és ezt meg is oldja. Amúgy is rossz alvó vagyok úgyhogy most még inkább rá edzem arra, hogy megszületik és sír, visít az éccaka folyamán. Ide nekem ! Úgyis fent vagyok ! De ez a nyilaló fenék fájdalom, nem kívánom senkinek.
Ebben az időben számolni kell a magzat mozgásokat, és a lényeg, hogy egy nap bármilyen erős is de meg legyen a 10 db. Na nálunk éjszaka van kb 110 nappal meg még rátesz egy lapáttal. Elvan a gyerek ha játszik. Emiatt jelenleg nem izgulok, hogy jaj nem mozog miért nem mozog. Na de persze az úrfi ki tud ám szúrni a szüleivel. Tudja mikor kell nyugton lenni és visszavonulót fújni a randalírozásban. Na és mikor? Hát persze, hogy akkor mikor a szülei izgatottan várják a 30. heti ultrahangot, hogy láthassák újra és végre viszonylag szépen kirajzolódva a kis arcát. Orrát száját homlokát mindenét.
Tegnap mentünk is a kórházba 18:00-ra a 30. heti UH-ra. Mérések vannak, mekkora a feje a combcsont, alkarcsont, szívhang, vérerek, agya, szívének pitvarai, mindent megnéznek, hogy rendesen üzemel- e baba (magzat). Fekszem jön a hideg trutyi – uh zselatin és kezdődhet a mozi. Ilyenkor van 4D uh is, amin tényleg mindent szépen lehet (lehetne ) látni. A kis ujjait és az ARCÁT.
Lezajlottak a hivatalos mérések, közben is mondta a hölgy, hogy a keze épp az arca előtt van, reméljük elveszi. Magamban mondtam Ábrisnak, hogy kérlek vedd el a kezed, ne csak éjszaka boxolj vele most csak egy kicsit kérlek. . .  és ekkor váltottunk 4D verzióra. Mondnaom se kell gyönyörű szép kézfejeket láthattunk. Ujjpercek, kézfejecske. De Ábris fejecske na az eldugva. Két kézzel dugdosta. Köszönjük fiam az inkognitót. Na akkor csináljunk valamit, oldalfekvés hátha kibillenti, nem, nem billentette, pár felülés, semmi kicsit megsimogattam – ekkor már a lábait is az arca elég húzta – igencsak ruganyos a gyerek. Arc semmi, csak 4 db végtag. Bunkert épített magának a testéből. Begböködtem. SEMMI. ( kitérő: most, hogy írom a blogot természetesen mozog…). Az uh hölgy mondta, hogy legyen az, hogy akkor most kimegyünk iszom vagy eszem valami csokoládét, hátha attól beindul. És 10 perc múlva újra próbáljuk. Köszönjük a lehetőséget. Hallottad Ábris? Automata forrócsoki ahh hmm dejó. Megittam, sétáltam guggoltam, BÖKÖDTEM ismét vissza mentünk újabb adag zselé változás? Semmi. Hátat fordított totál. Elmondhatom, hogy még meg sem született a fiunk, de már összeveszett velünk és behisztizett. Az egész kórház zselé állománya a testemen volt már. Próbálkoztunk megváltoztatni a helyzetét de sztrájk volt. A hölgy mondta nembaj nem adjuk fel ! Még egy próba behív egy következő párt, addig menjünk ki és utána újabb próba. Ez meg is történt.

Ki – be mondtam, hogy majd hozok ajándékba uh zselét, mert kifogyott egy flakon. Három a magyar igazság reméltem nem jön a szokásos és egy a rá adás dolog. Lefeküdtem hideg trutyi zselé. Közben persze a dvd (mert azon megkapjuk az egész vizsgálat anyagát ) vissza  a gépbe és indít. És ez az egy kicsit odébb vitte a kezeit. (biztos megunta ezt a herce hurcát ). Persze csak úgy, hogy profilból egy pár másodpercre látni lehessen, szemből azért nehogy – túlzásokba ő sem esik. Ő se lát minket 9 hónapig, akkor tuti így tartja fernek, hogy mi is bírjunk magunkkal 9 hónapot. Talán jogos. Nem, nem az. És akkor picit megmutatta az orrát a száját és a homlokát. Az orra az enyém tagadhatatlan, a szája az nem tudom vegyes- nekem is és az apjának is viszonylag telt ajka van így azt a közösbe dobjuk. A homloka és szemöldök csontja az az apjáé. Slussz passz mi így leosztottuk már most, hogy kiből mit örököl. De úgy szokott lenni nagyrészt, hogy a fiúk az anyjukra a lányok az apjukra hasonlítanak. Vagy nem. Majd kiderül. Ott volt a kis pisze orra a csókos kis szájával. Köszönjük a lehetőséget kisfiam, hogy egy picit azért oda adtál magadból ha csak pár másodpercre is. Természetesen ahogy elindultunk, nyomta bent a bugit – láb a bordába be popó az égnek és ment is a sanda csacsa .. utána egész éjjel.

teljes ultrahangos képeket és videókat nem szeretnék megosztani, de Ábris is adott magából egy picit, abból a piciből én meg egy még pöttömebbnyi részt mutatok, ha már erről volt szó végig. 

 

A síkképernyőn premier plánban láthattuk, hogy kisfiú vagy kislány érkezik.

...Azonnal érthetővé tette számunkra a ultrahangos kép mondanivalóját. A filmben ezzel akarják a nézőt érzelmileg még inkább megragadni. Sikerült. A síkképernyőn tagadhatatlanul egy...

A Föld népessége júniusban egy fővel fog bővülni. Ha úgy vesszük most is többen vagyunk már egyel csak még nem látható. Kivéve az ultrahangon. Elképesztő az ultrahang, hogy mindent láthatunk. Szegény gyerek már most megfigyelés alatt van, nem elég, hogy majd egész életében szülei  figyelemmel fogják kísérni. Mit csinál, hova megy, kivel, mivel. Már csak egy vallató lámpa hiányzik az arcába. Esetlegesen egy szék,a mihez ki van kötözve és a feje fölé tartjuk a zuhany rózsát majd ippeghogy megeresztjük a vizet, aztán csak csöpög a fejére. Mint a filmekben. A filmekben így szoktak vallatni. Kihez mész át aludni? Ki lesz ott? ÁÁÁ én nem leszek ilyen. Csak szépen sunyin nem is tudja majd, hogy mi mindent tudunk. Mint most. Az ultrahang elől nem lehet elbújni. Kezek lábak arc elé való behúzása vagy sem. Tegnap este mentünk izgatottan óbudára az egyik kórházba, hogy a megadott időpontra eső ultrahangot megcsináltassuk. 21. hét van. A banános hét. A kókuszdiót kinőtte. Levedlette a szőrt. Tibi sokkal izgatottabb, mint én, mert ilyenkor ő is bejön velem és részese lehet mindennek. Bementünk, elfoglaltuk a helyünket. Én letolom a gatyát meg a bugyit mélyen a csípőmig,feldobom magam hanyatt egy ágyra, mint a strandon felhúzom a pólót a mellemre, mint aki napozni készül és várom az isteni jéghideg zselatint a hasamra. Yeah. Mint, az ice bár télen. A kezemmel nem nagyon tudok mit kezdeni. Valahogy feleslegesnek tartom őket és csak a baj van velük. Vagy magam mellé teszem le őket vagy a tarkóm alatt fonom össze. Az a baj, hogy folyton mozognék. Pedig nyugton kell lenni. Tibi beül mögém és nézi a síkképernyős tévét, mint a moziban és várja az élő közvetítést. Ez még az amerikai focinál is izgalmasabb, Peyton Manning ide vagy Tom Brady oda. Tom Brady- Gisele Bündchen férje. Gisele – mint a kádban a melleim. Kicsi ez a sztár világ a mi életünkben. Miután megkaptam a jeges zselatint (nyáron azért jobb egy jégkása) a csodálatos – ultrahangos doktornőtől  ( nem a nőgyógyász – ő férfi, róla is lesz szó.. . persze, hogy lesz, hiszen csak nála szülök.. így megérdemel némi figyelmet ) szóval aki tényleg csodálatos. Nyugodt, kedves, kiegyensúlyozott, gyönyörű pink orvosi ruhát visel a hangja az is szuper- elmehetne szinkronizálni, vagy legalább a 4-es 6-os villamoson lehetne inkább ő a hang. Next stop…
Közelített a kütyüvel , az ultrahangossal majd mielőtt még elérte volna a hasam felvinnyogtam: Hogy nagyon nagyon nagyon szeretnénk megtudni, hogy kisfiú vagy kislány. Tibi is helyeselt mögöttem. Rajta lesz az ügyön mondta és, hogy reméli a baba is fel akarja fedni magát. Rám tette. És jött azonnal. Szemet kiverve a premier plán. Azonnal az volt a fókuszban. A doktornő mosolyogva huncutul közölte, hogy na itt is van amit látni szerettünk volna. Azonnal érthetővé tette számunkra a ultrahangos kép mondanivalóját. A filmben ezzel akarják a nézőt érzelmileg még inkább megragadni.  Sikerült. A síkképernyőn tagadhatatlanul egy kisfiú virított. Széttárt lábakkal.  Láttuk. tagadhatatlanul Fiú. A mi fiunk. Őrület. Fiút éreztem, de valahogy valamiért azért mégis a kislány szót vártam a doktornő szájából.  Lányos családból vagyok. De júniustól a férfiak válogatottja erősödik majd. Kis pöcsi. Felnevettem örömömben, mert sírni nem sírtam így öröm kacagás jött ki. Ekkor eltűnt az ultrahang kép mert összehúzódott a hasizmom és mire kitisztult már össze zárta a lábait Ábris. És onnantól kezdve a maradék húsz percben már nem mutatta meg magát. Édes szívem nem rajtad nevettem ezt innen üzenem neki  szavaim gondolataim által. Nem kell zavarba jönni. Utána jöttek a mérések alkarcsont , hossza, combcsont, orra, feje mindene – rendesen fejlődik és nődögél. Hát nem véletlenül banán már a mi fiunk. A banán kötelez.
Tibi annyira lelkes volt, hogy amint kiderült, már nyomta is a telefonját és küldte a hírt hogy FIÚÚÚÚÚÚ (miközben én ott feküdtem és folyt a vizsgálat). A büszke apa. Fiunk fog születni.

 

puszipá a blogbababa 

 

Fiú vagy Lány? Tétre helyre befutóra.

Lefekvés előtt, na mit néztem ? Na mit kellett nekem nézni? Hát az Alient. Mi mást. Közben a telefonomon rákerestem youtube videókon 8-9 hónapos baba mozgásokra. Alien VS Youtube babák. Ez este 11 órától szuper párosítás. Nem ajánlom senkinek. Tényleg nem.

Fiú vagy lány lány vagy fiú ? Ki jön mi jön ? Na jó inkább ki jön, mint hogy mi jön.  Bár ha azt vesszük mindamellett, hogy csodálatos egy gyermeket várni, azért mellette ha jobban bele gondolunk elég félelmetes is. Felbukkan a semmiből – erős túlzás a semmi, szóval tudjuk honnan bukkan fel és után abból a két szinte láthatatlan dologból kialakul. És elkezd nőni. Fejlődni. Kialakul test, fej, végtagok, szemek, orr és minden. A „semmiből”. Egy zárt térben növekszik és mocorog.  Bennem. A hordozóban. Nemrégiben rémálmom volt. Lefekvés előtt, na mit néztem ? Na mit kellett nekem nézni? Hát az Alient. Mi mást. Közben a telefonomon rákerestem youtube videókon 8-9 hónapos baba mozgásokra. Alien VS Youtube babák. Ez este 11 órától szuper párosítás. Nem ajánlom senkinek. Tényleg nem.
Többször jártunk már orvosnál – hülyén is nézne ki ha szeptember óta ez nem többszöri alkalom lenne – és titkon minden alkalommal reméltük, hogy na most megmondja, hogy fiú Ábris vagy kislány Olívia érkezik június elején. De nem mondta. Vagyis nem 100 %. Első alkalommal volt egy 75 % fiú aztán egy hónap elteltével 70 % lány. De most vagy soha. Van, aki nem szeretné tudni a nemét egészen míg meg nem látja teljes valójában az újszülöttet. De mi igen. Én teljesen meg vagyok vadulva, hogy vegyek neki pár ruhát… ( párat…ez viccnek is rossz) tonnányit. Konténernyi ruhát, amire ő nem fog emlékezni. De kell. És eddig is vettem már ezt azt bevallom, de az uniszex  – most már konkrétan akarok nyúlni a bodykhoz szín és minta alapján. Meg a cumihoz. Mert a rózsaszín unicornis ugyebár tabu ha fiú. Mindenki tippelget én személy szerint kisfiút érzek. Az egész családom a fiú tipp pártján áll kivéve nagypapám ő a kislányra szavaz. Nő nő hátán nő ebben a családban. El sem tudom képzelni, hogy egy kisfiú érkezzen. Buldózer, kukásautó. Hajfonás nuku. Körömfestés? Kizárt. EGÉSZSÉGES LEGYEN. Ez a legfontosabb. Eddig minden vizsgálat szuperül sikerült. Genetikai vizsgálat, vérvizsgálatok. Betegségek kizárva. Hiper szuper egészségesen élek. Néha bűnözök. Beleiszom pl Luca ( a húgom) tejeskávéjába. De az a kávé annyira higítva van, hogy a tej molekulák megsemmisítik a kávét. Tegnap rádióban hallgattam, hogy a tej a tehenek tőgyváladéka. Tőgyváladék. Még ilyen undorító megfogalmazást nem hallottam. Szeretnék egy presszó kávét egy kis forró tőgyváladékkal.  Minden a helyén van. Mozog, mint egy akrobata a felvételeken. Egyszer kinyomta magát hídba. Lehet a jövő magasugró olimpiai bajnokát hordozom magamban. Gyönyörűen homorít. Biztos nem veri le a lécet. Mennyit kell most átvinni ha a csúcsra akar törni? Férfiaknál 240 körül? Nő 210 ? Franc tudja.  Így 28 évesen végre megtudtam azt is mi a vércsoportom. Pontosabban ott egy mappában a polcon egy vérvételi papírra írva, mert hirtelen meg nem mondom magamtól. Van benne rh meg plusz talán B,az biztos, hogy nem az a nagyon ritka fajta.
Jelenleg a várandóskönyv szerint a baba egy banánhoz lett hasonlítva. Vagyis a méretéhez. Nem olyan görbe. Ezt tanúsíthatom az ultrahangok alapján. A 4D ultrahangon pedig ugyan sárga minden de az se a  panton színskála banán verziója. Úgyhogy ma eldől a mi kis banánunkról, hogy milyen nemű.

Lehet tippelni. A fogadó iroda délután ötig fogadja a tétre helyre befutóra tippeket. 
Ez a jelenlegi helyzet. 

puszipá a blogbaba