Ön-Hannibalizmus

Jó napot, kérnék szépen fél kiló friss méhlepényt. Már adom is drága. Egy kicsivel több. Maradhat? Persze. Mi lesz a mai ebéd ? Placenta pöri nokedlivel hozzá egy kis kovi ubi

Tény, hogy van aki rágja a körmét, a bőrkéket a kezéről és aki kellően hajlékony az még a lábáról is lenymanyogja. Aztán meg megeszi. Egy jó kis bőrke. Friss tepertő. Bele süti pogácsába. A gyerek piszkálja az orrát, az agyáig bányászik és amit talál azt a szájába juttatja. (láttam már ezen műveletre felnőttet is. . . vannak bajok. . . ). 

Ez még egészen light-os öncsócsálás. Terhesség alatt az ember kattintgat olvasgat, akarva akaratlanul szembe jön vele minden az interneten. Olvasgatva száguldozva a net birodalmában képekbe botlottam a méhlepényről. Méhlepény a magzati életben tápláló, részben anyai, részben magzati eredetű szerv lényegében közös cucc. Másik elnevezése placenta. Védelmet nyújt, tápanyag jut be a baba szervezetébe rajta keresztül – hasznos. A lényeg, hogy, ez vagyis a palcenta szülés után kijön az anyából. Sajnos bármennyire is az élet velejárója ez elég gusztustalan, pláne úgy, hogy nem bírtam ki, hogy ne nézegessek róla képeket.
Az állatvilágban megeszik az állatok. Ami ott egy bevett szokás. Ilyenkor a zsiráf is húsevő lesz. Ráadásul magát falja fel. Ezúton jelezném, azoknak akik még nem tudtak róla, hogy ez egyre több anyuka számára bevett szokás, hogy megeszik szülés után a méhlepényt. Az rendben vagy, hogy benne van a lepény szó, na de akkor is. Nem nyersen eszik. Legközelebb elmegyek vérvételre, aztán megkérem, hogy egy-két ampullával többet szívjanak le, ert abból otthon hagymás sült vért csinálnék, ezzel egy laza ön disznóvágási rituálét tartanék a konyhában a gáztűzhely fölött. Hagyma megdinsztel rálöttyint a vér aztán majd lesz valami.

A méhlepény elsődleges célját a legtöbb esetben a gyermek születés ezután teljesítette és kidobásra ítélik. Véres szerv. Irány a veszélyes hulladékgyűjtőben. Egyre több helyen elterjedt szokás, hogy a méhlepény nem a kukában landol, hanem otthon az asztalon, mint fogás. Placenta szakácskönyv van ? Mert, ha nincs épp itt az ideje piacra dobni. Ezt le is védetem, mielőtt valaki más ehhez folyamodna. Placenta Piknik a Margit-szigeten. Tele van tápanyaggal – oké ez biztos, hiszen egy kis élet is kifejlődött belőle. Tele van vassal és B12 vitaminnal. Mmmmm vitamin bomba. Gasztro orgazmus. Ez megszülte az hazavitte aztán meg jól megette. Ha nem szül éppen az ember, de erre vágyik akkor irány a fekete piac? Nyomoztam. A méhlepény ára meghaladhatja a 150.000 Ft-ot. Jó napot kérnék szépen fél kiló friss méhlepényt. Már adom is drága. Mi lesz a mai ebéd ? Placenta pöri nokedlivel hozzá egy kis kovi ubi.
Segít a szülés utáni depresszió megelőzésében plusz vitaminbomba. Csin Si-huang-ti is csipegetett ebből a delikátessze ínyencségből. Ezzel, akarta meghosszabbítani az életét. 50 évet élt. Placent anélkül lehet, hogy csak 37-et. De ez már soha nem fog kiderülni.

Bárhogy is van Amerikában, Ázsiában, Kínában ez már annyira nem számít megbotránkoztatónak. Mindenki azt eszi ami jólesik. Palcenta pörkölt, rántottplacenta krumpli pürével esetleg hortobágyi húsos...
De bárhogyan is nézzük ez hannibalizmus. Önhannibalizmus.

Egészségére mindenkinek ! Dr. Hannibal Lectert meg innen is csókoltatom