A síkképernyőn premier plánban láthattuk, hogy kisfiú vagy kislány érkezik.

...Azonnal érthetővé tette számunkra a ultrahangos kép mondanivalóját. A filmben ezzel akarják a nézőt érzelmileg még inkább megragadni. Sikerült. A síkképernyőn tagadhatatlanul egy...

A Föld népessége júniusban egy fővel fog bővülni. Ha úgy vesszük most is többen vagyunk már egyel csak még nem látható. Kivéve az ultrahangon. Elképesztő az ultrahang, hogy mindent láthatunk. Szegény gyerek már most megfigyelés alatt van, nem elég, hogy majd egész életében szülei  figyelemmel fogják kísérni. Mit csinál, hova megy, kivel, mivel. Már csak egy vallató lámpa hiányzik az arcába. Esetlegesen egy szék,a mihez ki van kötözve és a feje fölé tartjuk a zuhany rózsát majd ippeghogy megeresztjük a vizet, aztán csak csöpög a fejére. Mint a filmekben. A filmekben így szoktak vallatni. Kihez mész át aludni? Ki lesz ott? ÁÁÁ én nem leszek ilyen. Csak szépen sunyin nem is tudja majd, hogy mi mindent tudunk. Mint most. Az ultrahang elől nem lehet elbújni. Kezek lábak arc elé való behúzása vagy sem. Tegnap este mentünk izgatottan óbudára az egyik kórházba, hogy a megadott időpontra eső ultrahangot megcsináltassuk. 21. hét van. A banános hét. A kókuszdiót kinőtte. Levedlette a szőrt. Tibi sokkal izgatottabb, mint én, mert ilyenkor ő is bejön velem és részese lehet mindennek. Bementünk, elfoglaltuk a helyünket. Én letolom a gatyát meg a bugyit mélyen a csípőmig,feldobom magam hanyatt egy ágyra, mint a strandon felhúzom a pólót a mellemre, mint aki napozni készül és várom az isteni jéghideg zselatint a hasamra. Yeah. Mint, az ice bár télen. A kezemmel nem nagyon tudok mit kezdeni. Valahogy feleslegesnek tartom őket és csak a baj van velük. Vagy magam mellé teszem le őket vagy a tarkóm alatt fonom össze. Az a baj, hogy folyton mozognék. Pedig nyugton kell lenni. Tibi beül mögém és nézi a síkképernyős tévét, mint a moziban és várja az élő közvetítést. Ez még az amerikai focinál is izgalmasabb, Peyton Manning ide vagy Tom Brady oda. Tom Brady- Gisele Bündchen férje. Gisele – mint a kádban a melleim. Kicsi ez a sztár világ a mi életünkben. Miután megkaptam a jeges zselatint (nyáron azért jobb egy jégkása) a csodálatos – ultrahangos doktornőtől  ( nem a nőgyógyász – ő férfi, róla is lesz szó.. . persze, hogy lesz, hiszen csak nála szülök.. így megérdemel némi figyelmet ) szóval aki tényleg csodálatos. Nyugodt, kedves, kiegyensúlyozott, gyönyörű pink orvosi ruhát visel a hangja az is szuper- elmehetne szinkronizálni, vagy legalább a 4-es 6-os villamoson lehetne inkább ő a hang. Next stop…
Közelített a kütyüvel , az ultrahangossal majd mielőtt még elérte volna a hasam felvinnyogtam: Hogy nagyon nagyon nagyon szeretnénk megtudni, hogy kisfiú vagy kislány. Tibi is helyeselt mögöttem. Rajta lesz az ügyön mondta és, hogy reméli a baba is fel akarja fedni magát. Rám tette. És jött azonnal. Szemet kiverve a premier plán. Azonnal az volt a fókuszban. A doktornő mosolyogva huncutul közölte, hogy na itt is van amit látni szerettünk volna. Azonnal érthetővé tette számunkra a ultrahangos kép mondanivalóját. A filmben ezzel akarják a nézőt érzelmileg még inkább megragadni.  Sikerült. A síkképernyőn tagadhatatlanul egy kisfiú virított. Széttárt lábakkal.  Láttuk. tagadhatatlanul Fiú. A mi fiunk. Őrület. Fiút éreztem, de valahogy valamiért azért mégis a kislány szót vártam a doktornő szájából.  Lányos családból vagyok. De júniustól a férfiak válogatottja erősödik majd. Kis pöcsi. Felnevettem örömömben, mert sírni nem sírtam így öröm kacagás jött ki. Ekkor eltűnt az ultrahang kép mert összehúzódott a hasizmom és mire kitisztult már össze zárta a lábait Ábris. És onnantól kezdve a maradék húsz percben már nem mutatta meg magát. Édes szívem nem rajtad nevettem ezt innen üzenem neki  szavaim gondolataim által. Nem kell zavarba jönni. Utána jöttek a mérések alkarcsont , hossza, combcsont, orra, feje mindene – rendesen fejlődik és nődögél. Hát nem véletlenül banán már a mi fiunk. A banán kötelez.
Tibi annyira lelkes volt, hogy amint kiderült, már nyomta is a telefonját és küldte a hírt hogy FIÚÚÚÚÚÚ (miközben én ott feküdtem és folyt a vizsgálat). A büszke apa. Fiunk fog születni.

 

puszipá a blogbababa 

 

Fiú vagy Lány? Tétre helyre befutóra.

Lefekvés előtt, na mit néztem ? Na mit kellett nekem nézni? Hát az Alient. Mi mást. Közben a telefonomon rákerestem youtube videókon 8-9 hónapos baba mozgásokra. Alien VS Youtube babák. Ez este 11 órától szuper párosítás. Nem ajánlom senkinek. Tényleg nem.

Fiú vagy lány lány vagy fiú ? Ki jön mi jön ? Na jó inkább ki jön, mint hogy mi jön.  Bár ha azt vesszük mindamellett, hogy csodálatos egy gyermeket várni, azért mellette ha jobban bele gondolunk elég félelmetes is. Felbukkan a semmiből – erős túlzás a semmi, szóval tudjuk honnan bukkan fel és után abból a két szinte láthatatlan dologból kialakul. És elkezd nőni. Fejlődni. Kialakul test, fej, végtagok, szemek, orr és minden. A „semmiből”. Egy zárt térben növekszik és mocorog.  Bennem. A hordozóban. Nemrégiben rémálmom volt. Lefekvés előtt, na mit néztem ? Na mit kellett nekem nézni? Hát az Alient. Mi mást. Közben a telefonomon rákerestem youtube videókon 8-9 hónapos baba mozgásokra. Alien VS Youtube babák. Ez este 11 órától szuper párosítás. Nem ajánlom senkinek. Tényleg nem.
Többször jártunk már orvosnál – hülyén is nézne ki ha szeptember óta ez nem többszöri alkalom lenne – és titkon minden alkalommal reméltük, hogy na most megmondja, hogy fiú Ábris vagy kislány Olívia érkezik június elején. De nem mondta. Vagyis nem 100 %. Első alkalommal volt egy 75 % fiú aztán egy hónap elteltével 70 % lány. De most vagy soha. Van, aki nem szeretné tudni a nemét egészen míg meg nem látja teljes valójában az újszülöttet. De mi igen. Én teljesen meg vagyok vadulva, hogy vegyek neki pár ruhát… ( párat…ez viccnek is rossz) tonnányit. Konténernyi ruhát, amire ő nem fog emlékezni. De kell. És eddig is vettem már ezt azt bevallom, de az uniszex  – most már konkrétan akarok nyúlni a bodykhoz szín és minta alapján. Meg a cumihoz. Mert a rózsaszín unicornis ugyebár tabu ha fiú. Mindenki tippelget én személy szerint kisfiút érzek. Az egész családom a fiú tipp pártján áll kivéve nagypapám ő a kislányra szavaz. Nő nő hátán nő ebben a családban. El sem tudom képzelni, hogy egy kisfiú érkezzen. Buldózer, kukásautó. Hajfonás nuku. Körömfestés? Kizárt. EGÉSZSÉGES LEGYEN. Ez a legfontosabb. Eddig minden vizsgálat szuperül sikerült. Genetikai vizsgálat, vérvizsgálatok. Betegségek kizárva. Hiper szuper egészségesen élek. Néha bűnözök. Beleiszom pl Luca ( a húgom) tejeskávéjába. De az a kávé annyira higítva van, hogy a tej molekulák megsemmisítik a kávét. Tegnap rádióban hallgattam, hogy a tej a tehenek tőgyváladéka. Tőgyváladék. Még ilyen undorító megfogalmazást nem hallottam. Szeretnék egy presszó kávét egy kis forró tőgyváladékkal.  Minden a helyén van. Mozog, mint egy akrobata a felvételeken. Egyszer kinyomta magát hídba. Lehet a jövő magasugró olimpiai bajnokát hordozom magamban. Gyönyörűen homorít. Biztos nem veri le a lécet. Mennyit kell most átvinni ha a csúcsra akar törni? Férfiaknál 240 körül? Nő 210 ? Franc tudja.  Így 28 évesen végre megtudtam azt is mi a vércsoportom. Pontosabban ott egy mappában a polcon egy vérvételi papírra írva, mert hirtelen meg nem mondom magamtól. Van benne rh meg plusz talán B,az biztos, hogy nem az a nagyon ritka fajta.
Jelenleg a várandóskönyv szerint a baba egy banánhoz lett hasonlítva. Vagyis a méretéhez. Nem olyan görbe. Ezt tanúsíthatom az ultrahangok alapján. A 4D ultrahangon pedig ugyan sárga minden de az se a  panton színskála banán verziója. Úgyhogy ma eldől a mi kis banánunkról, hogy milyen nemű.

Lehet tippelni. A fogadó iroda délután ötig fogadja a tétre helyre befutóra tippeket. 
Ez a jelenlegi helyzet. 

puszipá a blogbaba 

Na és, hogy fogják hívni ? ... Hogy MI ?

Milyen egyszerű annak, aki kijelenti, hogy márpedig a gyerek Dömper lesz vagy Radiátor- fogja magát bemegy a hivatalba, engedélyezteti ott rábólintanak ( ezt ki teszi meg ? Ki dönti el? ) és kész.

Nomen est omen ejtsd: nómen eszt ómen. Ez most azonnal beugrott. Nemhiába tanultam gimnáziumban két éven át latinul. Akkor nem gondoltam volna, hogy még hasznát veszem, de így több mint tíz év elteltével véééégre eljött az ideje. Éljenek a holt nyelvek. Amiket soha de soha nem fogok használni tisztelet a kivétel, ha orvosnak áll az ember. Én nem álltam. Így maradt a blogban való villogás. Bár lehet, hogy egy ilyen „híres” szállóigéhez nem kellett volna két évig tanulni, mert anélkül is szembe jött itt ott az emberrel. Nevében a sorsa, a név előjel, a név kötelez és társai kapcsolódnak, ehhez, de van egy sanda gyanúm, hogy ezt mindenki tudta.

Csilliárd darab név van. Volt pár név a fejünkben már régebbről, ami talán…De, hogy örülünk, ha ki tudunk választani kettőt – egy fiút egy lányt – az összes közül ami mindkettőnknek tetszik ( a gyereknek nem tudjuk kikérni a  véleményét – majd megtudja ) és hogy az ilyen bazi nehezen fog menni, nem gondoltuk volna. Fogtuk letöltöttük az összes nevet, ami jelenleg már él, létezik engedélyezve lett Magyarországon és elkezdtük sorra venni ők. Egyesével. Dögunalom. Egy döglött dögunalomnak a dög unalma. Csak jönnek és jönnek. Vibrálnak villognak. Talán tetszik, de inkább nem. Ez tökjó!  Áh mégsem. Ez ? Kizárt? Te sem gondolod komolyan ugye? És ez így ment. És ment. Aztán már csak vonszolta magát. Milyen egyszerű annak, aki kijelenti, hogy márpedig a gyerek Dömper lesz vagy Radiátor-  fogja magát bemegy a hivatalba, engedélyezteti ott rábólintanak ( ezt ki teszi meg ? Ki dönti el? ) és kész. Megvan, hogy a fiúk Dömper bá lesz, vagy Radiátor bácsi. Remélem ezek férfi nevek és most nem sértettem meg egy Radiátor hölgyet sem.
Volt, hogy hiába tetszett egy név, azonnal hozzá társítottunk valakit akarva akaratlanul , akit ismerünk és esetleg nem rajongunk az illetőért így azonnal elúszott majd megfulladt a név.
Bepróbálkoztam Tibinél egy, mi lenne ha fiú lenne és a Boromír nevet kapná? Férfias, erős, nem jön vele túl gyakran szemben, és hát igen, J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regényének szereplője. II. Denethor gondori helytartó és a Dol- Amorth-iFindulas  első fiaként született a harmadkor 2978. évében Minas Tirithben. Kell ennél több? Tibinek igen. Nem igazán ragadta magával a Boromír jelenség. Vissza kellett lépnem Középföldéről Magyarhonba.

Majd váltogattuk egymást. Mondott nevet Tibi aztán én majd Tibi és én. De semmi.

És egyszer csak megszülettek.

Én: Ábris

Tibi: Dejó. Ez tetszik.

Én: Imádom!

Tibi: Ábris. Krasznai Ábris. (fogott egy tollat leírta. Mosolygott. Ez még leírva is szuper)
A fiunk neve megszületett.  Ábris.

És utána érkezett is a kislány. Olívia. Trallalázva csicseregve mondtam, hogy egy kis toszkán hangulatot megteremtsek. Olív, Oliva, Olajbogyó, Olajfa. Friss, üde, zamatos. Erre is rábólintottunk mind a ketten.
Mondanám, hogy ennek örömére koccintottunk, de nem tettük.
Jó, hogy nem ikreket várunk – jó, ha épp fiú lány együttes érkezik, akkor nincsen gond, de ha két fiú vagy két lány…akkor azért jön a Anonimus. Lehet már be is van jegyeztetve.

A nevek vegyes fogadtatásra leltek mindenfelé.

Na és, hogy fogják hívni? Ha fiú Ábris ha Lány Olívia. Biztos? néztek jó páran kérdően. Mi az, hogy biztos-e? Persze, hogy biztos. De ez lesz a neve ? Nem. Nem ez lesz, ezt a nem létező hörcsögöknek találtuk ki, hogy addig is elüssük valamivel az időt. Nem lesz még egy neve? Nem. Ez a neve. Ábris vagy Olívia.

Az értetlenség leginkább Ábris esetében ütközött ki. Olyan Ponyvaregényesen. Mi vagyunk Samuel. L. Jackon vagyis Winnifield, mikor egy férfitól meg akarja tudni, hogy néz ki Marsellus Wallace…

Hogy fogják hívni?

Ábris

Hogy mi?

Ábris

Hogy mi? 

Te beszélsz magyarul? Akkor érted mit mondok nem ? A fiúnk neve Ábris lesz.  Á_B_R_I_S

Hogy mi?

Mondd ezt még egyszer (a filmben ekkor Samuel L. J. már pisztolyt szegez a férfi fejéhez…) Mondd ezt, még egyszer, hogy hogy mi. Mondd még egyszer te... / itt kisípolok mindent, mert nagyon nagyon nagyon csúnyán beszél a Winnfield-et megformázó Samuel L.J. / Mondd még egyszer.

Hogy mi? /és ekkor jön a filmben egy  laza vállon lövés/  

 

Nos szépen nyugodalmasan így festett belülről lejátszva Ábris nevének néhány személy tudomásra juttatása. Bájos. Édes. Kisfiús.

A nevek ezek lesznek. Nincs bizonytalanság, kérdés, esteleges változtatás. Nem emlékszem, olyanra, hogy én valaha megkérdeztem volna a szülőket, hogy ez most komoly? Elfogadom, hogy ők, azt a nevet választották. Nem kezdem el őket nyúzni. Ha kikéri a véleményemet, mert még nem biztos a döntésben, akkor persze kifejtem. De ha, határozottan kijelenti, akkor csak felfogom, és ha éppen tetszik akkor röviden tudomására adom, ha pedig engem nem nyert meg a név (ami neki tetszik ) azt megtartom magamnak és megyünk tovább.

Ábris.

Újabb kérdés.

És azt, hogy lehet becézni?  

Mókuska. Hogy máshogy?

 

puszipá a blogbababa