Az instagrammos "mintha" világ és én vagyok Hulk

A hasam az úgy viszket, hogy megőrülök. Elképesztő. Ez azért van mert nő. A hasam egyre kerekebb és a rajta lévő bőr lassan teljesen kisimul – és a vékony bőröm alatt a vérerek kirajzolódnak. Hölgyeim és Uraim úgy festek néha, mint Hulk. Az az 1962-ben megálmodott nagy zöld „szörny”. Ember, aki ha felbasszák (bocsánat a csúnya beszédért) – átalakul.

Helyzetjelentés. Tüdü tüdüdüdü düdü – ebből a tüdüddüből ha valaki nem jött rá akkor a cápa zenéjét próbáltam imitálni. Mikor a bícsen fürdik a nép mit sem sejtve arról, hogy a nagy fehér suttyomban közeledik. Ezzel a zenével vezetem fel a 28. hetet. Azaz a harmadik trimeszter első hetét. Igen volt első meg második eddig még nem írtam le a trimeszter szót, mert nem áll rá a számra, testidegen. valahogy nem jön be, de ez tökmindegy, mert ez a hivatalos neve. Ma reggel például hallgattam a rádiót és sportról volt szó. Szóba jött az RSG ( ritmikus sportgimnasztika) és erről a szóról meg a drogok ugranak be. RSG LSD.

Szóval harmadik TRIMESZTER. Ez az utolsó nagy szakasz. 12 hét van még vissza hivatalosan. Remélem bírja addig Ábris. Tényleg mindig attól rettegek, hogy mi van ha koraszülött lesz. És nem bírom elhessegetni ezt a negatív gondolatot. Idióta vagyok – ezt is fogjuk a hormonokra. Tibiéknek múltkor Hódmezővásárhelyen volt meccsük és a legjobb barátja Hódmezővásárhelyről származik ( ezt így írják? származik ? ). Így, hogy ott volt meccs kiment rá a családja is. Az apuka szülész-nőgyógyász és jófej – kérdezte Tibit, hogy vagyok, hogyan vagyunk. Tibi mondta teljesen jól- Fruzsi néha megkattan és rettenetesen aggódik meg ráparázik a koraszülésre meg ilyenek. De amúgy semmi baja. Na ilyenek és onnan távolról meg lettem nyugtatva, hogy Ábrisnak, már ha holnap megszületne se lenne a későbbiekben semmi baja. Ezt azért mindig jó hallani. Nem? DEEEEEEEEEE. Nekem aztán pláne.  Úgyhogy nagyon dánkesssőőőnnnn a kis lelki fröccsöt.

A hasam az úgy viszket, hogy megőrülök. Elképesztő. Ez azért van mert nő.  A hasam egyre kerekebb és a rajta lévő bőr lassan teljesen kisimul – és a vékony bőröm alatt a vérerek kirajzolódnak. Hölgyeim és Uraim úgy festek néha, mint Hulk. Az az 1962-ben megálmodott nagy zöld „szörny”. Ember, aki ha felbasszák (bocsánat a csúnya beszédért) – átalakul. Először jönnek a nagy zöld erek aztán kipattan és aztán ott liheg az incredible Hulk. Na ilyen a hasam – meg egyébként a mellkasom is. Esténként néha frászt kapok a fürdőben mikor meglátom magam a tükörben. Mondjuk imádom a Marvel Comics (képregények) filmeket. De pont Hulk. Ez van.

Vakarom a hasam és eszméletlen jólesik, bár most levágtam a körmeimet. Szárazság jele. Hidratálni kell. Kenem rendületlenül már napi kétszer a stria elleni krémmel ( még mindig reménykedem, hogy majd használ) és elkezdtem több vizet inni, mint eddig.  Ami az én esetemben nem nehéz, mert a dupla nullával voltam egyenlő.

Egyre nehezebb a légzés, bent Ábris növekszik a méhem terjeszkedik és el akarja foglalni az egész belső birodalmat. A tüdőket is nyomja úgy tudom és ettől nehezebb a légvétel. hamar kifulladok. Lépcsők közellenségek lettek. Okos tanácsok az internet világából – pihenj többet.
Nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezik – pedig ezt nem lehet elkerülni, hogy nehezen hajolok le a hasamtól felvenni a cipőmet. De ez így van. Nyögök közben. Melós a cipő felvétele. Mi lesz később? Az ágyban ha a távirányító a lábfejem közelében van régen csak oda hajoltam azt kész, mostmár fel kell kelni és oda gurulni érte.

A fogaim, ínyem állapota semmit nem változott, drága és kritikán aluli ízű paradontax spéci szuper fogrém a fogínyvérzés ellen ide vagy oda (azért azzal mosom). Én hülye még a terhesség előtt nem húzattam ki a másik bölcsesség fogamat úgyhogy most szívok – ezt komolyan mondom mindenkinek, aki babát tervez rakassa helyére előtte a fogait bármennyire is utálja a fogorvost, mert utána csak szívás lesz. Nekem a bölcsesség fogamból lepattant sikeresen nemrégiben egy darab így az egyik oldalán éles, mint a nagy fehér cápának tüdüdüdüd még ezelőtt az eset előtt elmentem fogászatra, hogy na akkor szeretnék tőle megválni, de nem tudok. Mert ahhoz kell a panoráma röntgen – és, hogy röntgenezni szabad e várandósság alatt? Hát a nagy fenéket. Úgyhogy a hátsó bölcsesség fogam felsebezte hátul az ínyemet, ami begyulladt és sebes lett… Bravo… Amúgy szerencsére ezt leszámítva a fogaim jól vannak – a fogorvos nem tudott mit tanácsolni a fogínyvérzésre – szerinte is ez van el kell fogadni. Puha fogkefe aztán szevasz tavasz. A fogínyvérzéstől, meg kialakul a fogkő – arra kaptam beutalót csak vissza kellene vonszolnom magam és leszedik.

A szívem akár 40%-al is többet dolgozhat már ebben az időben, mint a terhesség előtt. Ez a megnövekedett méh meg a megnövekedett mellek miatt van. A melleim gigára növéséhez, azt hittem hozzá fogok szokni, de még nem jött el a pillanat. Még mindig képes vagyok meglepődni rajta mekkorák lettek. Továbbra is kibuggyannak, mert önálló életet élnek. Na és a szív az terhelve van mert az 5 liter vér (kezdetben ennyi van ) mennyisége nő, ezen szervek növekedése miatt és így többet kell melóznia a szívnek.

Ábris most kb 35 cm körül van és olyan 1200 gramm a súlya. Az én súlyomat nem mértem rég. Tarthatatlan. Azt vettem észre tök mindegy mit csinálok – mozgok ( könnyed sport – de azért sport )  szinten és nem zabálok 0-24-ben csak úgy pakolódik le a zsír. Mi lenne ha nem mozognék és ennék és ennék? Kisgömböc effekt.

Hogy egy nő terhesen mivel tudja magát kínozni? Hát elárulom. Fogja magát felmegy az instagrammra és beírja a keresőbe a #pregnant meg #pregnacy kifejezéseket és özönlenek a fotók. De nem olyan civil vagyok lekattintottam magamat rossz fényviszonyok között a nappaliban a gardrób szekrény tükrében nem ám. Sugárzó tip top fashion gyönyörű képek gyönyörű fények mindenki, mintha topmodell lenne. Persze ezt mindenhol mondják, hogy az internet nem egy valós tükröt ad a világról, hanem egy olyat, ahol mindenki úgy mutat be mindent, mintha a paradicsomban élne. ’Mintha. És ezekkel a ’Minthákkal tele a net. Én meg nézem. És nem tudok ilyen mintha fotókat létrehozni. Pedig szeretnék valami ultra profi giccses képet magamról és növekedő pocakomról.

Múltkor egy kedves ismerősömmel (fotós) le is beszéltem, hogy elmegyek hozzá egy ilyen kismama fotózásra (szuper képeket készít kismamákról babákról …), de lerobbantam az adott napra és így elmaradt, hogy rólam is készüljön pár paradise fotó. De én ezt nagyon szeretném. Újra meg is keresem. Remélem sikerül összehozni a dolgot és akkor lesz mivel villognom az instagrammon, hogy nekem is van ’Mintha világom. 

Ez meg az én való világom. Sugárzó napot mindenkinek ! Végre süt 

Ajánló
Kommentek
  1. Én