Fiú vagy Lány? Tétre helyre befutóra.

Lefekvés előtt, na mit néztem ? Na mit kellett nekem nézni? Hát az Alient. Mi mást. Közben a telefonomon rákerestem youtube videókon 8-9 hónapos baba mozgásokra. Alien VS Youtube babák. Ez este 11 órától szuper párosítás. Nem ajánlom senkinek. Tényleg nem.

Fiú vagy lány lány vagy fiú ? Ki jön mi jön ? Na jó inkább ki jön, mint hogy mi jön.  Bár ha azt vesszük mindamellett, hogy csodálatos egy gyermeket várni, azért mellette ha jobban bele gondolunk elég félelmetes is. Felbukkan a semmiből – erős túlzás a semmi, szóval tudjuk honnan bukkan fel és után abból a két szinte láthatatlan dologból kialakul. És elkezd nőni. Fejlődni. Kialakul test, fej, végtagok, szemek, orr és minden. A „semmiből”. Egy zárt térben növekszik és mocorog.  Bennem. A hordozóban. Nemrégiben rémálmom volt. Lefekvés előtt, na mit néztem ? Na mit kellett nekem nézni? Hát az Alient. Mi mást. Közben a telefonomon rákerestem youtube videókon 8-9 hónapos baba mozgásokra. Alien VS Youtube babák. Ez este 11 órától szuper párosítás. Nem ajánlom senkinek. Tényleg nem.
Többször jártunk már orvosnál – hülyén is nézne ki ha szeptember óta ez nem többszöri alkalom lenne – és titkon minden alkalommal reméltük, hogy na most megmondja, hogy fiú Ábris vagy kislány Olívia érkezik június elején. De nem mondta. Vagyis nem 100 %. Első alkalommal volt egy 75 % fiú aztán egy hónap elteltével 70 % lány. De most vagy soha. Van, aki nem szeretné tudni a nemét egészen míg meg nem látja teljes valójában az újszülöttet. De mi igen. Én teljesen meg vagyok vadulva, hogy vegyek neki pár ruhát… ( párat…ez viccnek is rossz) tonnányit. Konténernyi ruhát, amire ő nem fog emlékezni. De kell. És eddig is vettem már ezt azt bevallom, de az uniszex  – most már konkrétan akarok nyúlni a bodykhoz szín és minta alapján. Meg a cumihoz. Mert a rózsaszín unicornis ugyebár tabu ha fiú. Mindenki tippelget én személy szerint kisfiút érzek. Az egész családom a fiú tipp pártján áll kivéve nagypapám ő a kislányra szavaz. Nő nő hátán nő ebben a családban. El sem tudom képzelni, hogy egy kisfiú érkezzen. Buldózer, kukásautó. Hajfonás nuku. Körömfestés? Kizárt. EGÉSZSÉGES LEGYEN. Ez a legfontosabb. Eddig minden vizsgálat szuperül sikerült. Genetikai vizsgálat, vérvizsgálatok. Betegségek kizárva. Hiper szuper egészségesen élek. Néha bűnözök. Beleiszom pl Luca ( a húgom) tejeskávéjába. De az a kávé annyira higítva van, hogy a tej molekulák megsemmisítik a kávét. Tegnap rádióban hallgattam, hogy a tej a tehenek tőgyváladéka. Tőgyváladék. Még ilyen undorító megfogalmazást nem hallottam. Szeretnék egy presszó kávét egy kis forró tőgyváladékkal.  Minden a helyén van. Mozog, mint egy akrobata a felvételeken. Egyszer kinyomta magát hídba. Lehet a jövő magasugró olimpiai bajnokát hordozom magamban. Gyönyörűen homorít. Biztos nem veri le a lécet. Mennyit kell most átvinni ha a csúcsra akar törni? Férfiaknál 240 körül? Nő 210 ? Franc tudja.  Így 28 évesen végre megtudtam azt is mi a vércsoportom. Pontosabban ott egy mappában a polcon egy vérvételi papírra írva, mert hirtelen meg nem mondom magamtól. Van benne rh meg plusz talán B,az biztos, hogy nem az a nagyon ritka fajta.
Jelenleg a várandóskönyv szerint a baba egy banánhoz lett hasonlítva. Vagyis a méretéhez. Nem olyan görbe. Ezt tanúsíthatom az ultrahangok alapján. A 4D ultrahangon pedig ugyan sárga minden de az se a  panton színskála banán verziója. Úgyhogy ma eldől a mi kis banánunkról, hogy milyen nemű.

Lehet tippelni. A fogadó iroda délután ötig fogadja a tétre helyre befutóra tippeket. 
Ez a jelenlegi helyzet. 

puszipá a blogbaba 

Na és, hogy fogják hívni ? ... Hogy MI ?

Milyen egyszerű annak, aki kijelenti, hogy márpedig a gyerek Dömper lesz vagy Radiátor- fogja magát bemegy a hivatalba, engedélyezteti ott rábólintanak ( ezt ki teszi meg ? Ki dönti el? ) és kész.

Nomen est omen ejtsd: nómen eszt ómen. Ez most azonnal beugrott. Nemhiába tanultam gimnáziumban két éven át latinul. Akkor nem gondoltam volna, hogy még hasznát veszem, de így több mint tíz év elteltével véééégre eljött az ideje. Éljenek a holt nyelvek. Amiket soha de soha nem fogok használni tisztelet a kivétel, ha orvosnak áll az ember. Én nem álltam. Így maradt a blogban való villogás. Bár lehet, hogy egy ilyen „híres” szállóigéhez nem kellett volna két évig tanulni, mert anélkül is szembe jött itt ott az emberrel. Nevében a sorsa, a név előjel, a név kötelez és társai kapcsolódnak, ehhez, de van egy sanda gyanúm, hogy ezt mindenki tudta.

Csilliárd darab név van. Volt pár név a fejünkben már régebbről, ami talán…De, hogy örülünk, ha ki tudunk választani kettőt – egy fiút egy lányt – az összes közül ami mindkettőnknek tetszik ( a gyereknek nem tudjuk kikérni a  véleményét – majd megtudja ) és hogy az ilyen bazi nehezen fog menni, nem gondoltuk volna. Fogtuk letöltöttük az összes nevet, ami jelenleg már él, létezik engedélyezve lett Magyarországon és elkezdtük sorra venni ők. Egyesével. Dögunalom. Egy döglött dögunalomnak a dög unalma. Csak jönnek és jönnek. Vibrálnak villognak. Talán tetszik, de inkább nem. Ez tökjó!  Áh mégsem. Ez ? Kizárt? Te sem gondolod komolyan ugye? És ez így ment. És ment. Aztán már csak vonszolta magát. Milyen egyszerű annak, aki kijelenti, hogy márpedig a gyerek Dömper lesz vagy Radiátor-  fogja magát bemegy a hivatalba, engedélyezteti ott rábólintanak ( ezt ki teszi meg ? Ki dönti el? ) és kész. Megvan, hogy a fiúk Dömper bá lesz, vagy Radiátor bácsi. Remélem ezek férfi nevek és most nem sértettem meg egy Radiátor hölgyet sem.
Volt, hogy hiába tetszett egy név, azonnal hozzá társítottunk valakit akarva akaratlanul , akit ismerünk és esetleg nem rajongunk az illetőért így azonnal elúszott majd megfulladt a név.
Bepróbálkoztam Tibinél egy, mi lenne ha fiú lenne és a Boromír nevet kapná? Férfias, erős, nem jön vele túl gyakran szemben, és hát igen, J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura című regényének szereplője. II. Denethor gondori helytartó és a Dol- Amorth-iFindulas  első fiaként született a harmadkor 2978. évében Minas Tirithben. Kell ennél több? Tibinek igen. Nem igazán ragadta magával a Boromír jelenség. Vissza kellett lépnem Középföldéről Magyarhonba.

Majd váltogattuk egymást. Mondott nevet Tibi aztán én majd Tibi és én. De semmi.

És egyszer csak megszülettek.

Én: Ábris

Tibi: Dejó. Ez tetszik.

Én: Imádom!

Tibi: Ábris. Krasznai Ábris. (fogott egy tollat leírta. Mosolygott. Ez még leírva is szuper)
A fiunk neve megszületett.  Ábris.

És utána érkezett is a kislány. Olívia. Trallalázva csicseregve mondtam, hogy egy kis toszkán hangulatot megteremtsek. Olív, Oliva, Olajbogyó, Olajfa. Friss, üde, zamatos. Erre is rábólintottunk mind a ketten.
Mondanám, hogy ennek örömére koccintottunk, de nem tettük.
Jó, hogy nem ikreket várunk – jó, ha épp fiú lány együttes érkezik, akkor nincsen gond, de ha két fiú vagy két lány…akkor azért jön a Anonimus. Lehet már be is van jegyeztetve.

A nevek vegyes fogadtatásra leltek mindenfelé.

Na és, hogy fogják hívni? Ha fiú Ábris ha Lány Olívia. Biztos? néztek jó páran kérdően. Mi az, hogy biztos-e? Persze, hogy biztos. De ez lesz a neve ? Nem. Nem ez lesz, ezt a nem létező hörcsögöknek találtuk ki, hogy addig is elüssük valamivel az időt. Nem lesz még egy neve? Nem. Ez a neve. Ábris vagy Olívia.

Az értetlenség leginkább Ábris esetében ütközött ki. Olyan Ponyvaregényesen. Mi vagyunk Samuel. L. Jackon vagyis Winnifield, mikor egy férfitól meg akarja tudni, hogy néz ki Marsellus Wallace…

Hogy fogják hívni?

Ábris

Hogy mi?

Ábris

Hogy mi? 

Te beszélsz magyarul? Akkor érted mit mondok nem ? A fiúnk neve Ábris lesz.  Á_B_R_I_S

Hogy mi?

Mondd ezt még egyszer (a filmben ekkor Samuel L. J. már pisztolyt szegez a férfi fejéhez…) Mondd ezt, még egyszer, hogy hogy mi. Mondd még egyszer te... / itt kisípolok mindent, mert nagyon nagyon nagyon csúnyán beszél a Winnfield-et megformázó Samuel L.J. / Mondd még egyszer.

Hogy mi? /és ekkor jön a filmben egy  laza vállon lövés/  

 

Nos szépen nyugodalmasan így festett belülről lejátszva Ábris nevének néhány személy tudomásra juttatása. Bájos. Édes. Kisfiús.

A nevek ezek lesznek. Nincs bizonytalanság, kérdés, esteleges változtatás. Nem emlékszem, olyanra, hogy én valaha megkérdeztem volna a szülőket, hogy ez most komoly? Elfogadom, hogy ők, azt a nevet választották. Nem kezdem el őket nyúzni. Ha kikéri a véleményemet, mert még nem biztos a döntésben, akkor persze kifejtem. De ha, határozottan kijelenti, akkor csak felfogom, és ha éppen tetszik akkor röviden tudomására adom, ha pedig engem nem nyert meg a név (ami neki tetszik ) azt megtartom magamnak és megyünk tovább.

Ábris.

Újabb kérdés.

És azt, hogy lehet becézni?  

Mókuska. Hogy máshogy?

 

puszipá a blogbababa  

 

Házasságon innen Sziget fesztiválon túl

Na és esküvő? Mikor lesz? - Hmm lesz, amikor lesz. Nem úgy várjuk, mint Godot azért annál több az esélye annak, hogy összeházasodunk, mint, hogy Godot úr megérkezzen.

 

Várjuk a babát szeptember óta. Házasok vagyunk-e ? Nem. Legalábbis hivatalosan nem. Nyáron ugyan a Sziget fesztiválon azért csak sikerült beszédülnünk igencsak jókedvűen, becsiccsentve egy ott felállított házasságkötő sátorba. Randivonal köszönjük. Húgom és barátaink voltak a tanuk. Mint utólag megtudtam- mert ott az elsöprő ultragiccses részeges rózsaszín ködös szerelem hevében észre se vettem, hogy ez egy fizetős program volt. Így meg lettünk a barátaink által finanszírozva, hogy összeköthessük életünket háromezer forintból. A gyűrűket kellett állni. Ezek a gyűrűn nem ám olyan Gyűrűk ura féle fajta - Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul! - magyar verzió azt talán többen ismerik Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen- hanem inkább olyan tekerő automatás 100 Ft-os bizsus. Na de nem baj a lényeg, hogy az én drágassszágommmm….Ha a Gyűrűk ura gyűrűjének vezér mondatát rávetítjük a házasságra, akkor azért vannak bajok. A házasságkötő hölgynek csak az élmény jutott, nem kapott plusz juttatást. Rémlik valami ál mosoly a kissé boglya fejű nő arcán.  Utána még menyasszony tánc se volt, hogy a bele ölt 3000 Ft visszajöjjön. Készült hanganyag is.  Csodálatos és értelmes két perc: külön kérésre elküldöm privátban bárkinek . Ezek szerint így is úgy is bárhogyan és bárhol csinálja az anyagi vonzatokkal rendelkezik egy esküvő ha józan az ember közben ha nem. Áfa nem volt legalábbis nem talált magánál senki másnap számlát az esküvőről. Nem vagyok házasság ellenes. Mindenkinek szíve jog mire vágyik, miként, hol és hogyan hány ember előtt szeretné össze kötni az életét. Templomi vagy polgári. Anyakönyvvezető előtt nem szükséges a polgármesteri hivatalban ácsorogni lehet az a tenger fenekén, a levegőben, folyón csordogálva egy fűnyírót soha nem látott mező közepén. A lényeg, hogy legyen helyrajzi száma. Milyen szép. Folyón esküdik valaki és leírják a folyamkilométer számát, hogy hivatalos legyen. Nem vágytam soha és a mai napig nem vágyom hatalmas cécóra. Arra, hogy egy csomó olyan, ember legyen ott,akiket eddigi életemben csak temetésen láttam. Már akkor az esküvőm is éppen temetve van? Pillanatnyi elmezavar. Kit is temetünk? Valahogy nem az én világom. Én a Férfi és annyi tanú amennyi kell. Néhány barát, szűk család. Nekem bőven elég. Semmi kölcsönzött ruha. Ez is elképesztő ugyan az a ruha más áron van egy szalagavatóra, mint egy esküvőre. What a faka ? Én nekem teljesen jó egy H&M-es vagy egy Zara fehér ruci. Biztos van most is valami a szekrényben, ami teljesen megfelelő lenne az alkalomra. Abban a túlcsorduló ruha áradattal megáldott óriásban, amit ha kinyitok úgyis arra jutok, hogy nincs mit felvennem. Nálunk más a sorrend, mint az elvárt. Együtt járás, eljegyzés, esküvő aztán baba. Nem. Mi együtt járunk és jön a baba. Számunkra nem kizáró tényező az esküvő hiánya a babavállaláshoz. Miután sorra megtudták, az emberek, hogy jön a gyerek második  kérdés a becsúszott vagy tervezett volt- e után – Na és esküvő? Mikor lesz? - Hmm lesz, amikor lesz. Nem úgy várjuk, mint Godot azért annál több az esélye annak, hogy összeházasodunk, mint, hogy Godot úr megérkezzen. Engem leginkább azért izgat, hogy felvegyem a párom nevét. Nem akarok én klikket alkotni a nevemmel a kis családomban. Ő itt a kislányom Krasznai O. vagy a fiam Krasznai Á. a párom Krasznai. Jah én? Én Cseh-Németh. Nem, nem a babysitter vagyok. Áh. Nem. Kéretik ide nekem a neve. Nem akarok brazil szappanoperás lenni, hogy kötőjelek-kötőjelek hátán vannak és mire leírom a nevem görcsöt kap a kezem. Krasznai-Cseh-Németh Fruzsina. Így is csupán az eredeti nevem alapján, mindenki azt hiszi házas vagyok. Két ország együtt kötőjellel elválasztva csak házas lehet. Nem. Leánykori név. Köszi. Puszi. Társadalmi nyomások, barátok kérdéseinek hada sem fog minket esküvőre bírni. Azzal nem foglalkozom, hogy tíz házasságból, hány végződik válással, mert ha ebből indulnék ki, akkor nem biztos, hogy belevágnék. Egy papírnál erősebb életre szóló kötelék lesz a közös gyerek ( gyerekek). Bármi is történjen velünk össze leszünk kötve halálunkig egy hamarosan születő kis babának. köszönhetően. A Sziget fesztiválos papírról már nem is beszélek. 

Véget ért az autokrácia a testem felett

Hivatalosan is kijelenthetem és baromi szofisztikáltan szeretném ezt véghez vinni úgyhogy nyilvánosságra hozom, hogy véget ért az autokrácia a testem felett. Megdöntötték az egyed uralmamat a saját birodalmamon, noha azért azt figyelembe kellene venni, hogy ez nem Bizánc.

 

Hivatalosan is kijelenthetem és baromi szofisztikáltan szeretném ezt véghez vinni úgyhogy nyilvánosságra hozom, hogy véget ért az autokrácia a testem felett. Megdöntötték az egyed uralmamat a saját birodalmamon, noha azért azt figyelembe kellene venni, hogy ez nem Bizánc.  Személyes karizmám bűvköre alá tartozó testem már nem az enyém. A baba olyan trójai falovasan átvette titokban észrevétlenül az irányítást. Szépen csöndben van eleinte a baba szemnek láthatatlan, aztán pár hét titkos jelenlét után elkezd nőni. Nő. Nő. Nő. Van egy könyvem, ami miden héten egy zöldséghez vagy gyümölcshöz hasonlítja a baba nagyságát. Volt már áfonya, szőlő, mandarin szóval egy kisebb gyümölcskehely. Jelenleg a kókuszdiónál tartunk. Könnyezni valóan gyönyörű hasonlat a születendő gyermekemre egy barna kemény szőrös gyümölcs. Még a gyümölcs szó is furán hangzik egy kókuszdióra – egy kókuszdió ráadásul eszméletlenül veszélyes, persze nem az amit a Tescoban árulnak darabra. Ha jól emlékszem tizenötször annyi embert ölnek meg évente, mint a cápák… atyavilág… még jó, hogy nem járok hófehér homokos tengerparton, tiszta életveszély az egész. Jó ez a baromi csípős hideg itthon. A barna kemény szőrös jelenségről vissza kanyarodva az egyeduralmam elvesztéséhez tényleg képtelen vagyok irányítani a testem. Imádok sportolni (vagyis imádtam ) futni rengeteget, a húgom erősítő köredzésére járni bármit mozogni amihez csak kedvem tartja. Most is járok edzeni igyekszem hetente legalább 3-4 alkalommal lemenni mozogni ( igen 3-4 !!!! )  legalább egy órát. Persze ezt nem szabad azt nem szabad azt azé ne ezt ezé ne – mit csinálsz ! szállj le arról a gépről, nem tesz jót. Húgom ( Luca : személyi edző üzletvezető egy belvárosi teremben – tehát hihetetlen odafigyelést kapok.. ha akarom ha nem…) szemmel  ver ha esetleg olyat csinálnék, amiről nem tudom, hogy nem tesz jót a babának. De ő figyel ! Mindenhonnan… Vagy lehet, hogy csak üldözési mániám van. Mozgok – izzadni nem izzadok – egyedül futás közben tudok elkezdeni izzadni a 6-7 km környékén, namármost ez jelen állapotomban kivitelezhetetlen. Izzadás nuku ( van aki megőrül attól hogy izzad – de én izzadni akarok sport, mozgás közben patakokban folyjon rólam a sós veríték, mert akkor érzem csak úgy hogy valami történik. De semmi. Hiába olyan az öltözetem sporthoz, mint egy michelin baba ( sport top, két trikó, egy hosszú ujjú felső és rá még egy pulóver is)…Semmi. Nada. De csinálom. Mozgok. Unom amit szabad. De nem hagyom abba. Még jó, hogy van a gépeken tévé- általában a paprikát nézem (miközben várom, hogy carbonara szószt izzadjak) Jamie Olivert vagy a River cottaget. Odafigyelek a táplálkozásomra. Két ember helyett kell enni. Oké. Oké. Nyugi. Azért ne essünk túlzásokba én egy teljes méret vagyok 168 cm de a kisbaba kókusz dióm az még nem tart az ajánlott 2000 kcl-nél. Még jó, hogy ezért nem lázad bent. Ami kell neki azt elszedi tőlem, belőlem. Ez így egy kicsit horrorisztikus. Alien. Odafigyelek. Utáltam régen a gyümölcsöket. Most viszonylag sokat eszem. Kinek mi a sok. Borzasztó hülyén szoktam enni ez tény. Bele eszem a lábosba két kanállal, bele harapok ebbe abba. Mert éppen az a két kanál tökfőzelék elég nem kell egy egész mélytányér. Tibi ( a párom ) már megszokta, hogy bele eszem a tányérjába, ezért direkt úgy szed hogy mindig egy kicsit többet. Elmondása szerint világ életében utálta, ha bárki belenyúlt  a tányérjába – velem más a helyzet. Legalábbis azt mondja.   De már közölte, hogy amint megszületett a gyerek ezt befejezem mert, milyen példa ez? – khmmmm khmmm vállalom szar. Szóval odafigyelek mozgok nem eszem sokat annyival eszem többet, mint terhességem előtt hogy kb 3 kanál meg a gyümölcs. De növök. Csak hasra és csípőre. Mi az a csípő? És a derék? Én ezeket már nem látom. Csak a megjelenő hurkákat ( ami állítólag nincs – de én látom! és saját testemmel had legyek egoista (mondjuk úgy nehéz, hogy már nem az enyém…)  Én Én Én látom! Mérlegek kíméljenek. Majd a védőnő lemér. Bár Múltkor ezt így tette, hogy bakancs volt rajtam és két pulóver meg gatya… Gömbölyödöm. Csípő has mell. A lábam fenekem stagnál. ( Még ? ). Közben módjával ugyan de csusszannak fel rám a kilók. Most járok félidőnél pont. Én látom őket. Más nem. És ezzel nem a baba ellen vagyok, mert  a világ legszebb dolga. Csak fura, hogy semmit nem tehetek az alakításért. Lesz, ami lesz. Ő kókuszdió én kisgömböc . Kell ennél több? A lényeg, hogy mindenki egészséges.

 

És tervezett baba volt vagy becsúszott?

És tervezett baba volt vagy becsúszott?

BLOGBABABA bevezető egyveleg első rész, nyitány : 


És tervezett baba volt vagy becsúszott?

És tervezett baba volt vagy becsúszott? Mi az, hogy becsúszott? Az lehet, hogy Suárez becsúszik aztán kirúgja a lábát a másiknak és ha kedve szottyan még vámpírkodik is egy kicsit és beleharap az ellenfél vállába, mert miért ne ha ehhez van kedve, de hogy egy baba becsússzon ? Már maga a kérdés is sértő szerintem ’ na csinátá egy gyereket azt nem is akartátok ’ be Suárezkedte magát a testedbe. Nem. Kedves emberek ilyet ne is kérdezzetek, kik vagytok ti ? Ítélő bírók? Ha így is történt, hogy egy kisbaba nem volt betervezve egy pár életébe, de az élet úgy hozta, hogy Őket választotta akkor azt majd Ők egymás között megbeszélik. Utána mindenkinek szíve joga, hogy miként cselekszik ( itt nem térek ki az abortuszra, hiszen azért az egy igencsak hosszú és kényes, vitatott dolog …). Múltkor olvastam egy cikket, azóta se láttam a hozzá tartozó kisfilmet, melyben a kérdés az arra irányul, hogy mi van akkor, ha a várt Messiás megfogan, de egy abortusz folyamán nem tér vissza közénk. Érdekes kérdés, felvetés. Kíváncsi vagyok, hogy egy mélyen vallásos ember ezt mikén látja? A Messiás nem jön el egy olyan testben, amiben a halál van neki elrendelve? Olyan világban élünk, amiben meg sem érdemeljük, hogy visszatérjen közénk ? 
És tervezett volt vagy becsúszott? Ezt a kérdést mi is megkaptuk. Csak álltam és azon gondolkodtam magamban, hogy normális vagy, hogy ez jut eszedbe első kérdésként mikor újra találkozunk hosszú idő után? Miután kitombolom magam belül, fortyogok szuszogok ezt nagyon jól csinálom- baromi rövid idő alatt nagyon sok minden lepereg bennem megy a Kill Bill harakiri meg egy kis Michael Duglas összeomlás, de a végeredmény kedves illedelmes mosolygás és bájos csacsogó válasz. Igen tervezve volt. Szeptember legelején egymásra néztünk szavak nem nagyon kellettek, mert ott a szemgolyókon belül kavargó lélek mindent közvetített és tudott, majd mosolyogtunk kijelentettük tudatosan egymásnak, hogy gyereket szeretnénk egymástól és másnaptól már meg is fogant a gyerekünk. Gyorsan történt, összejött. Háh kezdjünk el próbálkozni aztán, jön amikor jönnie kell és akar. Kijelenthetjük, hogy nagyon akart. Szerencsésnek mondhatom magunkat és megbecsülöm, azt hogy nem értek kudarcok nem teltek el várakozva hónapok évek. Minden tiszteletem azoknak a pároknak, akik hosszú utat járnak be mire megadatik nekik egy gyerek. 
És tervezett volt vagy becsúszott ? Huh jó korán jött ez. Mióta is vagytok együtt? Büszkén vállalom, hogy a babánkat hivatalosan az első évfordulónk napjára lett kiírva. Igen, első évforduló. Nem második nem harmadik, nem együtt voltunk hosszú évekig aztán külön és most újra együtt… nem. Jött betoppant köszönettel tartozom két embernek nevén nevezve Ádám és Olivér, akiknek köszönhetően megismertem a páromat itt egy kis csöpögős giccs életem párja, társa, barát, szerető, szerelme, élete satöbbi satöbbi minden , ami egy ilyen ( nem is mertem hinni és remélni, hogy egyszer egy olyan társ megadatik nekem az életben, mint a párom Krasznai Tibor.) Csak most leírva látom és milyen érdekes , h ha már szóba jött Ádám és Olivér( vagy nem, nekem legalábbis az ) hogy a két név amit kiválasztottunk: ha fiú akkor Á-betűvel kezdődik a neve, ha pedig kislány akkor O-val fog kezdődni. ez eddig fel se tűnt. fúúúú de baromi misztikus és izgalmas. naja. Maholnap már kiderül, hogy ki várakozik itt bennem 9 hónapon át ( mi meg itt kint várjuk). Egy várva várt kisfiú vagy egy várva várt kislány. Egy év sokak számára kevés sokaknak már hosszú idő. Itt mindig azt mondom, mikor puffan egyet az egy év hallatán és, hogy már kisbabát várunk, hogy picit forduljanak magukba nézzék meg a kapcsolatukat, hogy az honnan indult, hová tart miért van pláne mikor már hosszú hosszú évek óta vannak együtt, mielőtt még csapnak egyet az egyre. Sok ismerős pár van körülöttünk, akik együtt vannak 7-10-12 éve és csak élnek egymás mellett a párkapcsolatukban, mert a megszokás biztos, kényelmes, mást meg basztatni és bele beszélni a másik életébe számukra könnyen megy, mert az nem róla szól, azzal mindig nehéz őszintén szembe nézni.

Egy biztos ha „becsúszott” (ha már sokan szeretik így nevezni ) kisbaba lenne, akkor is ilyen boldogan és izgatottan várnánk, hogy megszülessen.

puszipá a blogbababa